Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.

  OK

Suszarki do grzybów

Suszenie owoców, warzyw, ziół czy grzybów pozwala nam delektować się smakami lata nawet gdy za oknem prószy śnieg, a w radio przygrywają nam Świąteczne piosenki. Wiele osób, które decydują się na zakup suszarki do grzybów myśli, że tego typu urządzenia będą służyć tylko w sezonie grzybowym. Nic bardziej mylnego! Suszarki do grzybów to urządzenia, które mogą być wykorzystywane w Twojej kuchni przez cały rok! Suszarki do owoców i grzybów są niedrogie i zajmują niewiele miejsca, a ich zastosowanie jest bardzo wszechstronne. Suszenie grzybów w suszarce to proces, który odbywa się w wielu domach Polaków co jesień. Suszenie grzybów zachowuje ich smak i wartości odżywcze i naturalnie konserwuje produkt, który dobrze przechowywany może gościć w naszej spiżarni przez wiele miesięcy. Jeśli zastanawiasz się jaka suszarka do grzybów będzie odpowiednim wyborem, w jakiej temp suszyć grzyby w suszarce, a może dotychczas Twoja suszarka spożywcza służyła tylko do suszenia prawdziwków co jesień, a Ty szukasz inspiracji co jeszcze możesz ususzyć w swoim urządzeniu – to w tym artykule odpowiemy na wszystkie najczęściej zadawane przez Was pytania!

Wyświetl:
Flaga
Produkty w promocji
Producent
Gwarancja
Kolor
Twój wybór: Usuń wszystko

Suszarki do grzybów – wiele zastosowań jednego urządzenia

Wigilijna kapusta z grzybami zebranymi z rodziną podczas ostatnich wakacji, rozgrzewająca, pełna smaku herbata z suszonymi owocami z cytryn przywiezionych z południa Europy, czy rosół z suszonym lubczykiem z ogródka kochanej babci. Jedzenie przywołuje wspomnienia, przenosi nas do różnych miejsc i wywołuje w nas różne emocje. Suszarki do żywności to produkt, który może pomóc nam w wzbogacaniu naszych potraw o cudowne aromaty. W suszarce do grzybów możesz w sezonie letnim zasuszyć wszystkie Twoje ulubione smaki wakacji – świeży koperek, lubczyk, pyszne pomidory, dojrzałe owoce – ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Podczas przedstawiania produktu jakim jest suszarka do grzybów, owoców, warzyw czy ziół należy zawsze podkreślać fakt, że suszenie to naturalny proces konserwacyjny, który pozbywa produkt wody, jednocześnie nie pozbywając go smaku, aromatu, witamin i makro elementów. Oczywiście, większość suszonych produktów możemy dostać w każdym sklepie spożywczym, ale musimy mieć świadomość, że masowa produkcja i używanie często szkodliwych konserwantów sprawia, że produkty, które trafiają na półki sklepowe nie są tak odżywcze jak przetwory, które produkujemy w swojej własnej kuchni. Dobrze, już każdy z nas wie, że suszarka do grzybów nadaje się również do suszenia owoców, warzyw czy ziół – ale czy jest coś jeszcze co możemy w niej ususzyć? W suszarce możemy przygotować kruche, a zarazem ciągnące się w środku bezy, suszone pestki dyni, chrupiące orzechy, batony owocowo owsiane, przekąski mięsne – idealne na podróż, suszone kiełbaski.

Jak działają suszarki do grzybów?

Suszenie żywności to najstarsza forma konserwacji. Jedzenie można suszyć na świeżym powietrzu lub w przewiewnych zakątkach domu. Zabieg suszenia produktów w domowych warunkach nie zawsze jest skuteczny, a gdy proces trwa zbyt długo to może dojść do zepsucia się produktu i tu z pomocą przychodzą urządzenia typu suszarki do owoców i grzybów. Suszenie żywności daje nam możliwość delektowania się sezonowymi produktami przez okrągły rok. Suszarka do grzybów to pod kątem technicznym bardzo proste urządzenie, które właściwie jest pojemnikiem wyposażonym w pięterka oraz wiatrak, który z pomocą podmuchu ciepłego powietrza osusza produkty spożywcze. Nie potrzeba absolutnie żadnych dodatkowych konserwantów, soli, wzmacniaczy smaku – produkt ususzony w suszarce jest naturalnie zakonserwowany, a pozbycie się całej zawartości wody z produktu spożywczego sprawia, że nie może się on zepsuć.

Moc urządzenia – jaką suszarkę do grzybów wybrać?

Suszarki do grzybów to sprzęt agd, który służy do przetwarzania produktów w suszki pozbawione wody. Aby ten proces przebiegał prawidłowo i suszenie grzybów w suszarce było czynnością dziecinnie prostą to musimy wybrać urządzenie o odpowiednich parametrach i mocy. Suszarki do owoców i grzybów o niskiej mocy W często przegrzewają się, nie dosuszają produktów, wymagają od nas ponownego dosuszania żywności. Dlatego wybierając urządzenie jakim jest suszarka do żywności zwracajmy uwagę na to, aby jej moc nie była mniejsza niż 200 W. Optymalną mocą urządzenia jest wartość ok 240 W. Taki parametr może zagwarantować Nam pomyślny przebieg suszenia i długi czas nieprzerwanej pracy sprzętu.

Inne istotne parametry suszarek do grzybów i owoców. Na co zwracać uwagę podczas wyboru?

Jeśli jesteś zapalonym grzybiarzem i co roku część swoich zbiorów przeznaczasz na suszenie to wiesz, że odpowiednia suszarka do grzybów musi mieć odpowiednie wymiary i wydłużony czas pracy. Wybierając suszarkę do grzybów zawsze zwracajmy uwagę na 3 czynniki: Moc urządzenia – minimum 200 W, optymalna moc, która będzie w zupełności wystarczająca to 240 W. Ilość warstw/ pięter w suszarce i jej średnica – gdy suszenie wpadnie Ci w nawyk i będziesz regularnie suszyć owoce, warzywa, zioła czy na co masz tylko ochotę to warto wybrać urządzenie, którego średnica ma nie mniej niż 20 cm i minimum 5 pięter. Im mniejsze urządzenie tym więcej czasu i pracy zajmie Ci przygotowanie produktów. Maksymalna, nieprzerwana długość pracy – to ostatni czynnik, na który musimy zawsze zwracać uwagę. Produkty o wysokiej zawartości wody wymagają od nas wielogodzinnego suszenia. Ten proces czasem trwa nawet kilkanaście godzin. Dlatego wybierajmy urządzenia, które są w stanie pracować przez minimum 15 godzin na najwyższych obrotach.
Regulacja temperatury to również opcja, która jest mile widziana w naszym urządzeniu, ale mimo wszystko w praktyce, każdy z nas wie, że im prostsze urządzenie tym łatwiejsza obsługa i dłuższa żywotność.

Suszarki do grzybów – wiele zastosowań jednego urządzenia

Wigilijna kapusta z grzybami zebranymi z rodziną podczas ostatnich wakacji, rozgrzewająca, pełna smaku herbata z suszonymi owocami z cytryn przywiezionych z południa Europy, czy rosół z suszonym lubczykiem z ogródka kochanej babci. Jedzenie przywołuje wspomnienia, przenosi nas do różnych miejsc i wywołuje w nas różne emocje. Suszarki do żywności to produkt, który może pomóc nam w wzbogacaniu naszych potraw o cudowne aromaty. W suszarce do grzybów możesz w sezonie letnim zasuszyć wszystkie Twoje ulubione smaki wakacji – świeży koperek, lubczyk, pyszne pomidory, dojrzałe owoce – ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Podczas przedstawiania produktu jakim jest suszarka do grzybów, owoców, warzyw czy ziół należy zawsze podkreślać fakt, że suszenie to naturalny proces konserwacyjny, który pozbywa produkt wody, jednocześnie nie pozbywając go smaku, aromatu, witamin i makro elementów. Oczywiście, większość suszonych produktów możemy dostać w każdym sklepie spożywczym, ale musimy mieć świadomość, że masowa produkcja i używanie często szkodliwych konserwantów sprawia, że produkty, które trafiają na półki sklepowe nie są tak odżywcze jak przetwory, które produkujemy w swojej własnej kuchni. Dobrze, już każdy z nas wie, że suszarka do grzybów nadaje się również do suszenia owoców, warzyw czy ziół – ale czy jest coś jeszcze co możemy w niej ususzyć? W suszarce możemy przygotować kruche, a zarazem ciągnące się w środku bezy, suszone pestki dyni, chrupiące orzechy, batony owocowo owsiane, przekąski mięsne – idealne na podróż, suszone kiełbaski.

Jak działają suszarki do grzybów?

Suszenie żywności to najstarsza forma konserwacji. Jedzenie można suszyć na świeżym powietrzu lub w przewiewnych zakątkach domu. Zabieg suszenia produktów w domowych warunkach nie zawsze jest skuteczny, a gdy proces trwa zbyt długo to może dojść do zepsucia się produktu i tu z pomocą przychodzą urządzenia typu suszarki do owoców i grzybów. Suszenie żywności daje nam możliwość delektowania się sezonowymi produktami przez okrągły rok. Suszarka do grzybów to pod kątem technicznym bardzo proste urządzenie, które właściwie jest pojemnikiem wyposażonym w pięterka oraz wiatrak, który z pomocą podmuchu ciepłego powietrza osusza produkty spożywcze. Nie potrzeba absolutnie żadnych dodatkowych konserwantów, soli, wzmacniaczy smaku – produkt ususzony w suszarce jest naturalnie zakonserwowany, a pozbycie się całej zawartości wody z produktu spożywczego sprawia, że nie może się on zepsuć.

Moc urządzenia – jaką suszarkę do grzybów wybrać?

Suszarki do grzybów to sprzęt agd, który służy do przetwarzania produktów w suszki pozbawione wody. Aby ten proces przebiegał prawidłowo i suszenie grzybów w suszarce było czynnością dziecinnie prostą to musimy wybrać urządzenie o odpowiednich parametrach i mocy. Suszarki do owoców i grzybów o niskiej mocy W często przegrzewają się, nie dosuszają produktów, wymagają od nas ponownego dosuszania żywności. Dlatego wybierając urządzenie jakim jest suszarka do żywności zwracajmy uwagę na to, aby jej moc nie była mniejsza niż 200 W. Optymalną mocą urządzenia jest wartość ok 240 W. Taki parametr może zagwarantować Nam pomyślny przebieg suszenia i długi czas nieprzerwanej pracy sprzętu.

Inne istotne parametry suszarek do grzybów i owoców. Na co zwracać uwagę podczas wyboru?

Jeśli jesteś zapalonym grzybiarzem i co roku część swoich zbiorów przeznaczasz na suszenie to wiesz, że odpowiednia suszarka do grzybów musi mieć odpowiednie wymiary i wydłużony czas pracy. Wybierając suszarkę do grzybów zawsze zwracajmy uwagę na 3 czynniki: Moc urządzenia – minimum 200 W, optymalna moc, która będzie w zupełności wystarczająca to 240 W. Ilość warstw/ pięter w suszarce i jej średnica – gdy suszenie wpadnie Ci w nawyk i będziesz regularnie suszyć owoce, warzywa, zioła czy na co masz tylko ochotę to warto wybrać urządzenie, którego średnica ma nie mniej niż 20 cm i minimum 5 pięter. Im mniejsze urządzenie tym więcej czasu i pracy zajmie Ci przygotowanie produktów. Maksymalna, nieprzerwana długość pracy – to ostatni czynnik, na który musimy zawsze zwracać uwagę. Produkty o wysokiej zawartości wody wymagają od nas wielogodzinnego suszenia. Ten proces czasem trwa nawet kilkanaście godzin. Dlatego wybierajmy urządzenia, które są w stanie pracować przez minimum 15 godzin na najwyższych obrotach.
Regulacja temperatury to również opcja, która jest mile widziana w naszym urządzeniu, ale mimo wszystko w praktyce, każdy z nas wie, że im prostsze urządzenie tym łatwiejsza obsługa i dłuższa żywotność.